Pendidikan Awal Kanak-Kanak Kolej Antarabangsa Restu Di Malaysia

PENDIDIKAN AWAL KANAK-KANAK (KOLEJ ANTARABANGSA RESTU) DI MALAYSIA

Diploma dalam Pendidikan Awal Kanak-kanak Islamik

Kolej Antarabangsa Restu (Restu International College) merupakan salah satu institusi di Malaysia yang menawarkan program Diploma dalam Pendidikan Awal Kanak-kanak Islamik. Ia juga merupakan sebuah institusi pengajian di bawah naungan Yayasan Restu.

 

Mengenai Program Diploma (IECE)

Program ini bertujuan menghasilkan pelajar yang memahami pelbagai aspek berkaitan pendidikan awal kanak-kanak. Antaranya seperti pengurusan kurikulum, psikologi kanak-kanak, pendekatan pendidikan kanak-kanak dan pendekatan agama Islam.

Selain itu, pelajar juga akan memahami aspek perkembangan fizikal dan sahsiah kanak-kanak, aspek kesihatan, keselamatan dan pemakanan, memahami kanak-kanak istimewa, kemahiran mengajar serta kemahiran mengurus dan memimpin program pendidikan awal kanak-kanak.

Pelajar akan didedahkan dengan pemahaman yang lebih mendalam kepada realiti tempatan, watak moral dan intelektual yang mempengaruhi perkembangan seorang kanak-kanak.

Apa yang menarik, Restu International College juga mempunyai formula tersendiri dalam mendidik guru pelatih kami. Dengan berbekalkan kurikulum berkualiti yang berorientasikan teori, hands-on, kerja lapangan dan kelas pengajian al-Quran yang dijalankan oleh Ustaz/Sheikh bersanaad.

 

Pengalaman Pelajar Pendidikan Awal Kanak-kanak di Kolej Antarabangsa Restu

“Program Diploma dalam Pendidikan Awal Kanak-kanak di Kolej Antarabangsa Restu melatih anda untuk menjadi lebih berkemahiran. Serta menjadi seorang pengajar yang profesional serta berdedikasi dalam memberikan tunjuk ajar dan pendidikan agama yang terbaik kepada generasi muda”.

– Nadia Nor Edrina, Malaysia
 

Apa Kata Pensyarah DIECE Kolej Antarabangsa Restu?

“Kolej Antarabangsa Restu merupakan salah satu kolej yang menawarkan pendekatan Islamik. Ramai yang tertanya-tanya apakah perbezaannya antara pendekatan Islamik dengan pendekatan yang biasa. Bila kita mengatakan berkenaan dengan Islamik pasti kita akan kembali kepada al-Quran dan al-Sunnah”.

– Pn. Raihan bt Nordin, Malaysia
 

Peluang Pekerjaan Program Pendidikan Awal Kanak-kanak Islamik

Antara peluang pekerjaan untuk pelajar-pelajar selepas tamat pengajian adalah seperti:

  • Pensyarah
  • Pengusaha tadika dan taska
  • Usahawan dalam bidang pembangunan dan perkembangan kanak-kanak
  • Guru tadika
  • Guru Pra sekolah
  • Jurulatih pusat jagaan kanak-kanak

 

Pengambilan Pelajar bagi bulan April / Mei 2018 Kini Dibuka

Berminat untuk mempelajari program Diploma (IECE) di Kolej Antarabangsa Restu? Berita baik untuk pelajar-pelajar yang ingin melanjutkan pengajian selepas SPM. Pengambilan pelajar bagi bulan April / Mei 2018 kini dibuka di Kolej Antarabangsa Restu!

Ibu bapa atau pelajar juga boleh menghubungi pihak pengurusan Kolej Antarabangsa Restu di talian HP: 013-3098851 / Office Tel: 603-50302520.

Daftar Secara Online  Apply Online

Muat turun brochure Program

Islamic Early Childhood Education
Diploma in Islamic Early Childhood Education

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *