Pameran Hari Informasi Kerjaya Daerah Petaling Perdana

Pameran Seni Mushaf dan Kaligrafi Restu International College di Hari Informasi Kerjaya Daerah Petaling Perdana 2018

Pameran Hari Informasi Kerjaya Daerah Petaling Perdana

Pada 1 Mac 2018 yang lalu, Restu International College telah menyertai Program Pameran Hari Informasi Kerjaya Daerah Petaling Perdana 2018 yang bertempat di SMK Bandar Puncak Jalil, Seri Kembangan, Selangor.

Selain daripada mempromosikan kursus-kursus Diploma dan Ijazah Muda yang ditawarkan oleh Kolej, Restu International College juga telah mengadakan sesi pertunjukan penulisan seni Mushaf dan Kaligrafi.

Pelajar-pelajar yang menghadiri booth Restu International College pada hari itu juga dihadiahkan petanda buku khat yang dituliskan nama mereka dalam bahasa Jawi dengan seni Kaligrafi.

Restu International College merupakan satu-satunya kolej di Malaysia dan rantau Asia Pasifik yang menawarkan kursus program Diploma dalam Seni Islam Kaligrafi. Untuk pengetahuan semua, terdapat pelajar dari Brunei, Thailand, Nigeria, Indonesia yang pernah menuntut pengajian di Restu International College.

Ketahui lebih lanjut >> Program Diploma Seni Mushaf dan Kaligrafi di Restu International College

Pameran Hari Informasi Kerjaya Daerah Petaling Perdana Pameran Hari Informasi Kerjaya Daerah Petaling PerdanaPameran Hari Informasi Kerjaya Daerah Petaling Perdana Pameran Hari Informasi Kerjaya Daerah Petaling Perdana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *